Our Blog

V okviru projekta “Enakopravna moč ženskam / Equal Power to the Women”, je v ponedeljek, 20. marca 2017, v Mariboru potekalo srečanje med veleposlanikom Republike Slovenije v Republiki Makedoniji prof. dr. Milanom Jazbecem ter predstavniki nevladne organizacije Zavod Izida Vita.

Projekt Enakopravna moč ženskam / Equal power to the women, ki ga sofinancira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije, v Republiki Makedoniji pa ga izvaja Zavod Izida Vita v sodelovanju z makedonskim partnerjem Institute of Communication Studies (ICS) Skopje, je namenjen  ozaveščanju o enakosti spolov ter opolnomočenju žensk ter tudi večji prepoznavnosti in spremembi percepcije o odnosih med spoloma.

Na srečanju so bile obravnavane predvidene aktivnosti projekta, posebej pa je bila  izpostavljena spletna mednarodna konferenca, ki bo izvedena konec maja 2018, izobraževanje ter usposabljanje NVO in mladih za prenos znanja o uravnoteženosti upravljanja po spolu ter povezovanje z različnimi deležniki. Poudarjen je bil trajnostni vidik projekta, saj bodo predvidena zbirka dobrih praks, smernice za po spolu uravnoteženo vodenje in orodja za njegovo uvedbo v podjetje, kot tudi druga gradiva omogočali rezultate tudi po zaključku projekta oktobra 2019.

Na fotografiji: Gorazd Postružnik, direktor Zavoda Izida Vita, Matjaž Florjanc Lukan, sekretar na MZZ, prof. dr. Milan Jazbec, veleposlanik RS v Makedoniji, mag. Natalie C. Postružnik, vodja projekta, Nina Klančnik, koordinatorka projekta v Izidi Viti.

Save